Schuytgraaf; Levendig en gezellig. Een wijk die leeft

Schuytgraaf is een compacte wijk die volop leeft en bruist. In het hart van de wijk vind je het winkelcentrum met een grote supermarkt en tal van kleinere winkels voor al je dagelijkse boodschappen. Ook zijn hier het wijkcentrum de Omnibus en het gezondheidscentrum gevestigd met huisartsen, tandartsen, fysiotherapeuten en een apotheek. Op loopafstand vind je twee brede scholen, The International School en iets verder weg tal van middelbare scholen. Ook sportclubs en Park Lingezegen vind je in de wijk en met de trein ben je vanaf NS-Station Arnhem- Zuid binnen enkele minuten in de Arnhemse binnenstad. In Schuytgraaf vind je echt alles wat het wonen in een moderne wijk zo aangenaam maakt: de natuur, de stad, voorzieningen, levendigheid en gezelligheid.

Ontdek de buurtjes

Wilgenvliet wordt een gezellige en gevarieerde buurt. Een levendig dorp in het groen, waar altijd wel wat te beleven valt. Verschillende projectontwikkelaars gaan er elk hun eigen deelbuurtjes realiseren met een grote diversiteit aan woningen in verschillende prijsklassen. Zo gauw er meer bekend is over de woningen die er gaan komen dan kun je dat hier vinden. Meld je in ieder geval alvast aan als belangstellende. Dan hoor je het als eerste wanneer er nieuws is. 

Meld je aan

De Blauwe Wilgen
De Blauwe Wilgen

Uitverkocht. Roosdom Tijhuis is in samenwerking met BPD volop bezig met de ontwikkeling van deelplan Wilgenvliet (veld 2) in de nieuwbouwwijk Schuytgraaf te Arnhem. Wilgenvliet raakt aan alle kanten de hoofdgroenstructuur van Schuytgraaf. Aan de west- en zuidzijde is een brede watergang gesitueerd, aan de noordzijde het rivierenlandschap en aan de oostkant een robuuste groenzone. Deze landschappelijke omgeving vormt de basis voor de woonkwaliteit van het veld. Na de succesvolle verkoop van fase 1, 2, 3 en 4a zijn nu ook de 21 woningen in fase 4b verkocht.

De Rode Wilgen
De Rode Wilgen

Uitverkocht. Parkpaviljoen Wilgenvliet, met 33 koopappartementen, komt op de grens van het huidige Schuytgraaf en Wilgenvliet, omgeven door een park en gelegen aan het water. Door de vorm en de gebruikte materialen past het gebouw goed in zijn landschappelijke omgeving. Bij de bouw van dit appartementencomplex wordt rekening gehouden met de groene omgeving. Zo worden in het buitenmetselwerk nestkasten voor vogels en vleermuizen opgenomen. Rondom Parkpaviljoen Wilgenvliet worden wilgen aangeplant. Wie bij mooi weer even aan het water wil zitten, kan daarvoor gebruik maken van de steiger bij het water.

De Gele Wilgen
De Gele Wilgen

Verhuurd. In de zuidwest hoek van Wilgenvliet realiseert Vivare in totaal 23 sociale huurwoningen. De bouw van de woningen is inmiddels gereed en zijn in 2022 opgeleverd. De woningen worden aangeboden via Entree (www.entree.nu). 

De Groene Wilgen
De Groene Wilgen

Uitverkocht. Aan de meest noordelijke rand van Wilgenvliet, grenzend aan het agrarisch gebied aan de Achterstraat, liggen de zelfbouwkavels "De Groene Wilgen". Op deze plek met uitzicht over de uiterwaarden en de stuwwallen geef je je eigen woning vorm. Je inspiratie haal je uit de bestaande wederopbouw-boerderijen in de omgeving. Aan de karakteristieke uitstraling van deze woningen geef je je eigen draai met moderne toepassingen. Hier kun je als bewoner aan de slag met de voordelen van zelfbouw. Op een simpelweg unieke plek in Arnhem!

Witte Wilgen
De Witte Wilgen

In uitvoering. De CPO-buurt De Witte Wilgen krijgt het uiterlijk van een Betuws boerderij-erf. Het ziet er uit als een boerderijwoning met een grote schuur, maar het zijn in totaal zeven woningen. Verspreid over het erf komen er bijeenkomstplekken en gemeenschappelijke ruimtes. Vanzelfsprekend wordt het buurtje natuurinclusief. Het plan past heel mooi tussen de 'echte' boerderijen aan de Achterstraat die straks de buren zijn. Bedenker van het plan is de CPO-groep Erve Bakhuys, die de inschrijving won en het plan mag realiseren. De woningen worden naar verwachting in de zomer van 2024 opgeleverd.

Bekijk de projectwebsite en de beschikbaarheid

lifestyle

 

Blijf op de hoogte


Wilgenvliet wordt een bijzondere buurt op de grens van de wijk en de uiterwaarden. De ontwikkelaars van de verschillende deelbuurtjes presenteren op deze website hun eerste schetsontwerpen, geven je een indruk van het toekomstige aanbod en laten je weten wanneer de verkoop start. Wil je niets missen? Schrijf je dan in als belangstellende. We houden je graag op de hoogte.

aanmelden

 

MELD JE NU AAN

Wilgenvliet is een buurt in ontwikkeling. Door je aan te melden houden wij je automatisch op de hoogte over de laatste ontwikkelingen

 

Aanmeldformulier