Zelfbouwkavels Groene Wilgen

Aan de meest noordelijke rand van Wilgenvliet, grenzend aan het agrarisch gebied aan de Achterstraat, liggen de zelfbouwkavels "De Groene Wilgen". Op deze plek met uitzicht over de uiterwaarden en de stuwwallen geef je je eigen woning vorm. Je inspiratie haal je uit de bestaande wederopbouw-boerderijen in de omgeving. Aan de karakteristieke uitstraling van deze woningen geef je je eigen draai met moderne toepassingen. Hier kun je als bewoner aan de slag met de voordelen van zelfbouw. Op een simpelweg unieke plek in Arnhem!

Je ontwerp

Je bouwt je eigen huis-met-kap in de stijl van de jaren '50. Een kloeke woning, duidelijk en massief van vorm. Maar ontworpen met de verrassende detailleringen die de bouw in deze jaren zo kenmerkt. En natuurlijk voorzie je je nieuwe huis van alle moderne gemakken en het comfort van nu. De indeling van de woning bepaal je zelf, zodat de woning je als een maatpak past.

Bij het ontwerpen van je woning houd je rekening met de gestelde bouw- en beeldregieregels. Zowel de eisen zoals vastgelegd in wetten en bepalingen (bouwbesluit, bestemmingsplan en dergelijke) als de afspraken die specifiek voor de kavels op deze plek gelden. Deze kunnen betrekking hebben op het ontwerp, de bouw en het gebruik van de woning. Dit alles lees je na in de brochure "De Groene Wilgen - stads wonen in de uiterwaarden".

Je kunt de brochure als PDF downloaden of een exemplaar aanvragen. De aanvullende informatie waarnaar in de brochure wordt verwezen vind je op www.vastgoedplein.nl/aanbod/woonkavel/de-groene-wilgen/ onder het tabblad "meer informatie".

Artist Impression van de te bouwen woningen aan de Tuibrug

 

Natuurinclusief

In De Groene Wilgen woon je rustig, als het ware met je rug naar de stad, en uitkijkend over het groene weidse landschap. Je geniet van de zwaluwen, vlinders en egels die het landschap bevolken. Bij de bouw van je woning en de inrichting van je tuin draag je bij aan de lokale biodiversiteit en natuurwaarden; voor ten minste een tweetal diersoorten voeg je extra groen toe in de tuin of realiseer je nestgelegenheid in je woning. Van de gemeente Arnhem krijg je een tuinontwerpsessie aangeboden om je daarmee te helpen.

Hoe gaat de verkoop van de kavels?

In verband met de beperkingen als gevolg van het heersende Coronavirus worden de kavels niet op de gebruikelijke manier ("wie het eerst komt...") maar middels loting uitgegeven. Loting vindt op 24 juni 2020 plaats op het kantoor van notaris Dirkzwager. De lotingsformulieren vind je vanaf 15 juni a.s. 12.00 uur online, op de website van het Vastgoedplein. Je kunt bij de loting zelf digitaal aanwezig zijn; daarvoor krijg je een uitnodiging als je meeloot. De uitslag wordt in ieder geval zo spoedig mogelijk na de loting bekend gemaakt aan de inschrijvers van de loting. Degenen die een kavel loten sluiten een reserveringsovereenkomst met de gemeente.

Hoe de loting precies in zijn werk gaat lees je hier in het kort. De volledige lotingsvoorwaarden vind je onder het tabblad meer informatie.

Als er na de loting nog kavels zijn die niet gereserveerd zijn dan komen deze in de vrije verkoop. Je kunt dan rechtstreeks bij een van de kavelcoördinatoren een optie op de kavel nemen.

Wat kosten de kavels?

De koopsommen van de kavels liggen tussen € 265.000 en € 275.000, incl. BTW, VON. Zie voor alle gegevens het tabblad kavelprijzen op www.vastgoedplein.nl/aanbod/woonkavel/de-groene-wilgen/ of de brochure.

Wilgenvliet

 

Blijf op de hoogte


Wilgenvliet wordt een bijzondere buurt op de grens van de wijk en de uiterwaarden. De ontwikkelaars van de verschillende deelbuurtjes presenteren op deze website hun eerste schetsontwerpen, geven je een indruk van het toekomstige aanbod en laten je weten wanneer de verkoop start. Wil je niets missen? Schrijf je dan in als belangstellende. We houden je graag op de hoogte.

aanmelden

 

MELD JE NU AAN

Wilgenvliet is een buurt in ontwikkeling. Door je aan te melden houden wij je automatisch op de hoogte over de laatste ontwikkelingen

 

Aanmeldformulier